Onze showroom

Kom langs in onze showroom in Haaften (nabij Utrecht) om de diverse Castle Stones op grote oppervlakken te bekijken en beleef de historische en authentieke sfeer. Neem voor meer informatie contact op via 0418 653 650 of info@kleursfeer.nl.

Maak een afspraak

Castle Stones

Met de unieke Castle Stones krijgt ieder huis een authentieke en sfeervolle uitstraling. De prachtige en monumentale kwaliteitsstenen worden met de hand gemaakt en zijn geschikt voor iedere ruimte in huis: voor een robuuste stijl in de woonkamer of een landelijke badkamer. Bij Kleur & Sfeer, sterdealer van de Castle Stone vloeren, ontdekt u de uitvoeringen Dallen, Loft, Bricks, Big Bricks, Estrikken en Cobble Stones in diverse kleuren en formaten. Kom langs en proef de sfeer!

  • Handgemaakte kwaliteitssteen met authentieke uitstraling
  • Geschikt voor vrijwel iedere bestaande vloer
  • Combinatie met vloerverwarming mogelijk
  • Uniek in formaat: van extreem groot tot klein en verfijnd
  • Levenslange garantie
  • Unieke showroom

Voordelen en kenmerken Castle Stones

Castle Stones zijn met hun historische uitstraling erg geliefd. De stenen hebben niet alleen een prachtig en uniek uiterlijk, ze zijn ook zeer praktisch. Doordat Castle Stones slechts 8 mm dik zijn, zijn ze eenvoudig te leggen op vrijwel iedere ondergrond. De kwaliteitssteen is afgewerkt met een beschermende toplaag, waardoor de vloer gemakkelijk te onderhouden is. Daarnaast zijn tegels van Castle Stone zeer sterk, slijt- en kleurvast en ook geschikt voor in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en keuken.

Soorten Castle Stones

De Castle Stones zijn leverbaar in diverse modellen en kleuren. Bij Kleur & Sfeer hebben we Dallen, Loft, Bricks, Big Bricks, Estrikken en Cobble Stones op voorraad. Kom langs in de showroom om de Castle Stones te bekijken en de nostalgische sfeer te voelen.

Castle Stones Loft

Het model Loft bestaat overwegend uit stenen met grotere formaten, die met de hand gebrand en gehamerd worden. De grootte van de stenen geeft een strakke, maar historische uitstraling aan uw woning. De collectie stenen omvat meer dan twintig verschillende oppervlaktestructuren die in diverse formaten beschikbaar zijn. Om een unieke uitstraling te bereiken worden Castle Stones Loft vaak in wildverband gelegd.

Castle Stones Dallen

Dallen zijn een van de populairste modellen van Castle Stones. Ter uitbreiding van de collectie reist kunstenaar Maurits Simonette de halve wereld rond op zoek naar originele stenen. De Dallen-serie kenmerkt zich door de robuuste uitstraling en  grote verscheidenheid en structuur van de stenen, die we meestal in wildverband leggen. De Dallen-collectie bestaat uit een brede variatie aan formaten: van 30 x 30 cm tot aan 130 x 90 cm.

Castle Stones Bricks

De Bricks zijn replica’s van oude Engelse en Nederlandse bakstenen. Hoewel de bakstenen in deze vorm niet meer geproduceerd worden, hebben de Bricks dezelfde uitstraling in hedendaagse kleuren. Castle Stones Bricks zijn geschikt voor vloeren en wanden, maar zijn ook prachtig in een serre of op een muurtje achter een haard. De authentieke Bricks hebben een formaat van 15 x 4 cm en zijn verkrijgbaar in diverse kleurvariaties.

Big Bricks

Voor een ietwat robuustere uitstraling hebben we de Big Bricks van Castle Stones. Deze stenen zijn met een formaat van 20 x 6 cm grover dan de kleine Bricks. Voor de Big Bricks is de kunstenaar naar Frankrijk afgereisd. Hij werd daar geïnspireerd door de structuur van de steen.

Estrikken

Estrikken zijn vierkante stenen (20 x 20 cm), gebaseerd op de eerst stenen in Nederland. Estrikken zijn al te zien op schilderijen van Rembrandt en Van Gogh. Vroeger waren estrikken alleen in rood en geel beschikbaar, tegenwoordig hebben we een brede keuze aan kleuren en variaties.

Cobble Stones

Onze nieuwste toevoeging aan de collectie: de Cobble Stones. Een mooie collectie van kleine stukken natuursteen die willekeurig of in verband worden gelegd. Dit model is ook in diverse kleuren verkrijgbaar. Cobble Stones worden ook wel kasseien of kinderkopjes genoemd.

Speciale producties

Naast de reeds bestaande ornamenten bieden we u de mogelijkheid uw eigen logo of familiewapen te vervaardigen.

Handgemaakte vloertegels

Castle Stones bootsen stenen na uit historische landhuizen, kastelen en kerken uit Vlaanderen, Frankrijk en Italië. De stenen worden met de hand vervaardigd en gekleurd, waardoor iedere tegel een unieke uitstraling heeft. Ontwikkelaar Maurits Simonette heeft zich laten inspireren door de monumentale gebouwen en ruïnes uit de Renaissance, wat terug te zien is in de authentieke structuur van de stenen die een rustieke charme met zich meebrengt.

Castle Stones prijs

Wat de kosten van de Castle Stones zijn, is onder andere afhankelijk het aantal m2 en de conditie van de ondervloer. Daarom is het lastig om een indicatie van de kosten te geven. Vraag een offerte aan voor een berekening van de prijs van de Castle Stones.

Vraag offerte aan

Castle Stones onderhoud

De handgemaakte Castle Stones worden op basis van cement, marmerpoeder en kleurpigment gegoten, geperst en bewerkt. De stenen worden tot slot geïmpregneerd met een beschermende toplaag. Hierdoor zijn de tegels bestand tegen zware belasting, water en vuil. Groot onderhoud is dan ook niet nodig. Castle Stones regelmatig schoonmaken met een dweil en lauwwarm water is al voldoende en voorkomt dat er vuil achterblijft.

Vloertegels leggen

Kleur & Sfeer begeleidt u tijdens het gehele proces: van het tonen van de diverse Castle Stone vloeren tot advies over bijpassende kleuren en meubels. Onze ervaren tegelzetters leggen voor u graag uw nieuwe Castle Stones. Het plaatsen van een Castle Stones vloer is een nauwkeurig klusje. Als u ervoor kiest om de vloertegels door Kleur & Sfeer te laten leggen, garanderen wij een levenslange kwaliteit. Bij het zelf plaatsen van de vloer vervalt de garantie.

Ervaringen met Castle Stones bij Kleur & Sfeer

Mooie producten

Mooie producten, goede kwaliteit van montage en aardige medewerkers
R. uit Almkerk

Goed advies

Goed advies, veel geduld en persoonlijke aandacht
S. uit Werkendam

Onze showroom

Stap de showroom van Kleur & Sfeer binnen en ontdek de authentieke en historische sferen. Bekijk de Castle Stones op grote oppervlakken, zodat u écht een beeld krijgt van de prachtige stenen vloeren. Onze specialisten geven u daarnaast graag een persoonlijk kleur- en interieuradvies.

Castle Stones kopen?

Benieuwd naar de mogelijkheden om Castle Stones te kopen voor in uw woning? We geven u graag een kijkje in de authentieke sferen in onze showroom. U bent welkom zonder afspraak. Meer weten? Neem contact op via 0418 653 650 of info@kleursfeer.nl.